Beffen

Un journal de Journal Intime.com

Archive du journal au 09/10/2018.

Sommaire

Knappe koppels krijgen vaker een dochter

29 novembre 2010 à 11h47

Goed nieuws voor alle koppels die boven gemiddeld aantrekkelijk zijn, zij hebben namelijk meer kans op een dochtertje. Dit concludeert een onderzoek dat gepubliceerd is in het online tijdschrift 'Reproductive Sciences'.

Het onderzoek baseert zich op cijfers van 17000 baby's die geboren zijn in 1958. Op hun zevende werden zij beoordeeld door hun toenmalige leerkracht als zijnde aantrekkelijk of niet. Ook op hun 45ste volgde nog een testje, en deze hield in dat ze de leeftijd en geslacht van de eigen kinderen moesten opgeven.

Wat bleek? Kinderen die op hun 7e als aantrekkelijk werden bevonden, hadden evenveel zoontjes als dochtertjes. Kinderen die niet aantrekkelijk waren, hadden in tegenstelling tot hun aantrekkelijjke soortgenoten, beduidend meer kans op een zoontje.

Even toch een paar kantlijnen:

Aantrekkelijk zijn op je zevende is helemaal niet hetzelfde als aantrekkelijk zijn op je 20 ste. Veel kleine kinderen kunnen schattig zijn, maar dat is dan nog niet gelijk aan aantrekkelijk zijn.

Een tweede opmerking wordt geformuleerd in de zin van 'wat is aantrekkelijk'. Voor 1 persoon is aantrekkelijkheid iets geheel anders dan voor een andere persoon. Om representatief te zijn, moeten alle 17000 kinderen op hun 7 jaar door dezelfde persoon beoordeeld worden.

Bovendien werd 84% van de kinderen beoordeeld als zijnde aantrekkelijk. 84 % vind ik toch bijzonder veel, dus geen wonder dat de cijfers voor de niet aantrekkelijke mensen (dus 16%) een vertekend beeld tonen.

Een gebroken hart

30 novembre 2010 à 15h55

Is je hart gebroken en ligt het bij wijze van spreken in duizenden stukjes? Geen nood, 'Meer mensen mens' heeft een nieuwe workshop uit namelijk 'Heel je hart'. En dat in beide betekenissen van het woord namelijk genees je hart, maar ga er ook in op met gans je hart.

Onder het toezicht van Yoyo Olivier van der Kooi volg je bij de 'School van de levenskunst' deze workshop die focust op het opnieuw uitvinden van de Helende Kracht van de Liefde. We hebben die immers allemaal in ons, we moeten die gewoon zien terug te vinden! Na een liefdesbreuk heb je vaak de neiging je hart volledig af te sluiten, met name voor alles en iedereen, maar dit is niet de juiste handeling. Vandaar dat deze workshop ook in groep gegeven wordt, met jouw lotgenoten erbij.

Hier zijn alvast enkele tips:
- Ga op je buik liggen en begin heel erg hard te huilen
- Ga vaak in een warm bad, of breng een bezoekje naar de sauna
- Schreeuw vanuit je buik, in een bos, op de hei, in de auto of in je kussen
- Laat je lekker masseren
- Hard op en neer springen totdat je helemaal uitgeput bent
- Je inschrijven op de website www.fairflirt.nl
- Elke ochtend en of snachts je gedachten en gevoelens opschrijven tot je helemaal leeg bent
- Maak een lijstje van de eigenschappen waar je verliefd op bent/was in je parnter en tracht die eigenschappen in jezelf te ontwikkelen
- Regelmatig voor de spiegel staan en tegen jezelf zeggen: jij bent mooi en ik hou van je
- Tracht te beseffen dat de relatie geen doel op zich is, maar enkel een middel om jezelf te leren kennen.

Wees eerlijk, ook over je sexleven

1 décembre 2010 à 11h01

Een enquete bij Amerikaanse jongeren bracht aan het licht dat de sleutel tot een langdurige relatie vooral het eerlijk zijn is. En daarin is ook het eerlijk zijn over het aantal sekscontacten en eventuele seksuele aandoeningen.

Het eerlijk zijn ten opzichte van elkaar is volgens deze Amerikaanse jongeren zelfs belangrijker dan de schoonouders ontmoeten. Hoewel jongeren aangeven dat eerlijk zijn heel belangrijk is, geeft 73% aan dat ze het met nieuwe partners zelden hebben over seksueel overdraagbare aandoeningen. Daarbij voelt ook nog 30% een zekere schaamte om de sekspartner te vragen een condoom om te doen..

De enquete werd uitgevoerd naar aanleiding van een Amerikaanse overheidscampagne 'Sex, Worth Talking About', en de conclusie is dan ook dat alhoewel jongeren aangeven dat eerlijkheid ontzettend belangrijks is, zij toch niet altijd praten over seks. De voornaamste reden hiervoor is schaamte om dit onderwerp aan te snijden. Nochtans is deze schaamte heel nefast voor de relatie, maar zeker ook voor de gezondheid..

Kadootjestijd!

2 décembre 2010 à 10h43

Het is weer kerst en nieuwjaar dus ook dit jaar staat dit synoniem voor kadootjes! Maar wat wil hij eigenlijk zeggen met zijn kadootje? Wat is de diepere betekenis hiervan? Een klein overzichtje:

Parfum
Als hij je een parfum gekocht heeft getuigt dit van veel intimiteit en appreciatie. Hij heeft bewust voor een moeilijke weg gekozen want toegegeven, een parfum kopen voor iemand anders is best wel lastig. Maar ook als hij 'gewoon' je lievelingsparfum gekocht heeft hoef je hem geen verwijten te maken ivm originaliteit. Hij heeft het beste met je voor en koestert je. Hij steunt je in je parfumkeuze en bij deze vindt hij dat je lekker ruikt.

Juwelen
Wanneer hij je een juweeltje als kado geeft, zegt dat vaak meer over zijn financiele toestand dan over zijn liefde voor jou. Ik persoonlijk meen dat dit niet noodzakelijk zo hoeft te zijn. Net als het uitkiezen van een parfum vind ik dat het kiezen van juwelen een gedurfd kado is. Ofwel vind je het mooi, ofwel vind je het niet mooi. Een groot risico dus. Een ring als kado vertelt vaak dat hij je graag wil koesteren, maar niet zo snel wil trouwen enzo.. Oorringen of een ketting als kado krijgen betekent dan eerder dat jij zijn grootste parel bent en als je dan zijn 'kado' effectief draagt, zal hij je nog liever zien!

Schoenen
Eerlijk? Welke man geeft nu schoenen? Dat is pas getuigen van lef (én smaak). De juiste maat vinden is lang niet eenvoudig, en hetzelfde geldt als bij de juwelen: een groot risico dat de vrouw in kwestie de schoen niet zo heel mooi zal vinden. Als je een man gevonden hebt die begrijpt hoe belangrijk schoenen zijn, dan zijn er 2 mogelijkheden: of hij is toch een beetje homo, of hij is gewoon geweldig!

Huishoudtoestellen
Deze man is eerder praktisch ingesteld en ziet dat je nood hebt aan iets nieuws. Het kan uiteraard ook zijn dat je eens laten vallen hebt 'goh, die stofzuiger heeft toch zijn beste tijd gehad'. Wees niet boos dat je dan voor kerstmis een stofzuiger krijgt, hij bedoelt het immers echt goed! Mannen letten namelijk in de aanloop naar kerstmis goed op of je inderdaad iets nieuws nodig hebt. Het is een heel praktisch kado, dus je hoeft je zeker niet beledigd te voelen en nog minder hoef je te denken dat je zijn huisvrouw (http://www.flirtcontacten.nl/huisvrouw) bent. Mannen zijn nu immers zo. Had je gehoopt op een juweeltje of een weekendje weg? Vertel hem dan dat je blij bent met het praktische kado, maar dat je ontgoocheld bent en een romantischer kado verwacht had.

Ontrouw in de genen

3 décembre 2010 à 11h33

Fantastisch nieuws voor de notoire schuinmarcheerder: vanaf nu kan je je zonden verklaren door te stellen dat je er helemaal niets kan aan doen, het zit namelijk in je genen!

Amerikaanse onderzoekers van de State University in New York hebben namelijk een gen ontdekt dat verantwoordelijk is voor seksueel gedrag. Dit gen werd ook al eerder gelinkt aan gokverslaving en alcoholimse. Het bewuste gen heet het DRD4-gen en bleek verantwoordelijk te zijn voor het feit dat de ondervraagde mannen die dit gen in zich hadden, 2 keer zo snel verleid waren tot een one night stand. Betrap je je partner dus op het surfen op sites zoals www.flirtcontacten.nl, wees dan niet onmiddellijk boos. In sommige gevallen kan hij het namelijk niet verhelpen, het zit in zijn genen.

Dragers van dit gen zijn namelijk op zoek naar een dopamine stoot in hun lichaam, wat bereikt kan worden door alcohol, gokken en dus ook seks. Het gaat hier telkens om varianten van het DRD4 gen, maar de basis is hetzelfde namelijk het verlangen naar dopamine. Als we het het geval van seks zonder verplichtingen bekijken, dan wordt het risico beschouwd als hoog, de beloning als substantieel en de motivatie als variabel. Het ideale recept dus voor een dopaminerush :). Volgens de onderzoekers is dit dus de verklaring voor het feit dat iemand een serieuze relatie wil, maar het tergelijkertijd toch niet kan laten om vreemd te gaan. De behoeft aan dopamine staat namelijk los van het feit dat iemand ook behoefte heeft aan een romantische relatie.